Pagina de start a forumului Rose Garden Rose Garden
Intotdeauna e prea devreme sa spui ca e prea tarziu..

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Debate

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Rose Garden -> Diverse
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Stefan
Crin
Stefan

Data inscrierii: 13/Noi/2006

MesajTrimis: 24/04/2007 08:29    Titlul subiectului: Debate Raspunde cu citat (quote)

Reguli:

-se alege un subiect mai mult sau mai putin controversat in care exista doi poli, gen: scufita rosie si lupul din padure, luna si marea, basescu si parlamentul, tanarul care si-a facut blog si a fost exmatriculat din cauza lui si scoala, etc.

-fiecare asigură cat mai numeroase argumente in favoarea fiecareia, pro si împotriva - bazate pe logica (si realitate), obiective, etc. (in ideea de a ii face pe ceilalti sa vada cat mai multe din fatetele problemei si pe tine insuti de a vedea si cealalta parte a chestiunii in discutie)

-in general la sfarsit se trage linie si se judeca doar pe baza argumentelor prezentate, pe multimea si greutatea lor

-. "jocul" asta l-am mai jucat mai demult, in urma cu multi ani, intr-o organizatie studenteasca. in general am inteles ca sunt campionate internationale de debate. - nu prea stiu multe detalii. e un joc interesant si util totodata.
- e important sa nu va implicati emotional Smile - e locul in care se judeca totul la rece. Smile
Enjoy! Smile

subiectul propus de mine:

parlamentul si Basescu - argumente pro si contra in favoarea fiecaruia
Ramona
Ghiocel
Ramona

Data inscrierii: 24/Noi/2006

MesajTrimis: 24/04/2007 11:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cred ca voi face un amalgam de pareri pro - contra basescu, pro - contra parlament.

- nu mi se pare natural ca un parlament votat pe liste sa decida soarta unui om votat uninominal.
- nu mi se pare normal ca un parlament sa nu ia perfect deloc in considerare ce a zis curtea constitutionala (nu e vinovat de incalcarea grava a constitutiei) si sa inceapa sa emita el judecati (e vinovat de incalcarea grava a constituiei); inseamna ca parlamentul isi baga ceva in curtea constitutionala si in judecatile pe care le emite, adica se crede mai presus de lege
- nu mi se pare normal sa fim mintiti asa in fata si sa manipuleze trusturile mari de presa poporul in halul in care o fac. cand zic trusturi mari de presa ma refer la cele conduse de sov si voiculescu.
- nu mi se pare normal ca psd, pentru care acum 2 ani am votat impotriva sa ajunga la putere fara sa mi se ceara votul pentru a ajunge acolo. eu nu am votat cu psd acum 2 ani. de ce au ajuns la putere? n-or fi in guvern, dar il conduc dupa cum le doreste pofta. impreuna cu pc.
- nu mi se pare normal ca un om care, cat a fost prim ministru, a oprit privatizarea sa fie acum seful statului.
- basescu si-a cam dat cu bata-n balta cand a zis ca demisioneaza si n-a facut-o. dar presupun ca a fost presat de ideea de a-i interzice actuala putere de a mai candida. dupa parerea mea, bine a facut.
- se creeaza un precedent, deoarece acum de fiecare data cand parlamentului n-o sa-i convina ceva la presedinte, pac suspendat - vezi declaratiile lui geoana;

Intrebare: ce se intampla cu parlamentul/guvernul daca Basescu este validat in urma referndumului ca fiind presedintele Romaniei?

Intrebare: de ce au schimbat-o pe Macovei? le tremurau pantalonii pe ei? ea nu are nici o culoare politica, asa ca nu era nimic de discutat aici, in afara faptului ca se simteau cu musca pe caciula si cu frica-n san ca la justitie era cineva care era interesata sa se faca justitie, nu afaceri.

Intrebare: de ce se lupta parlamentul cu atata indarjire sa inchida cat mai multe porti presedintelui?

Nu-l iubesc pe Basescu, dar decat sa aleg intre geona, vadim sau becali, mai bine-l aleg pe el!
Rose
Lacrimioara
Rose

Data inscrierii: 24/Oct/2006

MesajTrimis: 24/04/2007 12:37    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ramona a scris:
- nu mi se pare natural ca un parlament votat pe liste sa decida soarta unui om votat uninominal.

Nu cred ca Parlamentul a decis soarta lui Basescu. Doar l-a suspendat. La referendumul care va avea loc in mai toata societatea are posibilitatea sa se exprime- pro sau împotriva suspendarii.

Ramona a scris:
- nu mi se pare normal ca psd, pentru care acum 2 ani am votat impotriva sa ajunga la tărie fara sa mi se ceara votul pentru a ajunge acolo. eu nu am votat cu psd acum 2 ani. de ce au ajuns la putere? n-or fi in guvern, dar il conduc dupa cum le doreste pofta. impreuna cu pc.

Nici eu nu am votat niciodata cu psd pentru ca firea mea e profund liberala (chiar daca nu are nici o legatura cu liberalismul care se practica acum). La situatia asta cred ca a contribuit mult si Traian Basescu. In urma alegerilor pentru Parlament era îndeajuns de greu sa se creeze o majoritate parlamentara a aliantei. Poate atunci era momentul sa-si exercite calitatile de "jucator"

Ramona a scris:
- basescu si-a cam dat cu bata-n balta cand a zis ca demisioneaza si n-a facut-o. dar presupun ca a fost presat de ideea de a-i interzice actuala putere de a mai candida. dupa parerea mea, bine a facut.

Chiar ca a dat cu bata-n balta. Nu pot sa imi dau seama la ce a putut sa se gandeasca in momentul respectiv. Orgoliile de genul acesta nu au loc in politica si cred ca sunt multi care ar fi reactionat pozitiv in situatia in care si-ar fi tinut cuvantul. Mitingurile "spontane" mi-au lasat un gust amar. E clar ca au fost "comandate" pe linie de partid.

Nici eu nu stiu cum voi vota in mai, inca. Sunt curioasa sa stiu care ar fi optiunile in ceea ce ii priveste pe eventualii candidati la presedintie. Cred ca sunt cateva probleme.

Daca rezultatul referendumului va fi in favoarea lui Basescu cred ca va fi usor in defavoarea noastra (criza politica). De asta nu stiu cum voi vota in mai.

www.rose.myforum.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Rose Garden -> Diverse Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum